Voordelig energie besparen met de Duurzaamheidslening Gemeente Giessenlanden

De gemeente Giessenlanden heeft een Duurzaamheidslening beschikbaar gesteld waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente energiebesparende maatregelen in en aan uw woning kunt financieren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld gevel-/dak-/vloerisolatie, isolatieglas, het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen.

In de maatwerkadviezen voor energiesparing die in Noordeloos worden uitgevoerd, wordt de Duurzaamheidslening ook meegenomen in de berekeningen. U ziet precies hoe de lening kan worden gefinancierd uit de besparing op uw energielasten. 

Kijk hieronder voor een rekenvoorbeeld.

Financier de lening met de besparing op uw energielasten!

De lening kan deels of geheel gefinancierd worden door de besparing op de energielasten. Door de maatregelen die u uitvoert, bespaart u namelijk op uw energiekosten en gaat uw energierekening omlaag. Het geld dat u bespaart, kunt u echter gebruiken om uw lening deels of geheel mee te betalen. Door het nemen van meer stappen en maatregelen kan de lening, door de hogere besparing op de maandelijkse energiekosten, zelfs bijna geheel wegvallen of blijft er een bedrag over. Na 15 jaar is de lening afbetaald en is er een positief saldo doordat u geen aflossing en rente meer betaalt, maar wel bespaart op uw energiekosten! 

In bovenstaand overzicht hebben we voor u doorgerekend wat dit voor u zou kunnen betekenen. Wat zijn de investeringen, wat zou u kunnen lenen via de Duurzaamheidslening en wat betekent dit voor uw maandelijkse lasten.

Procedure en voorwaarden

De duurzaamheidslening is ondergebracht bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). De gemeente doet een eerste technisch-inhoudelijke toets van de aanvraag. Hiervoor dient u het aanvraagformulier duurzaamheidslening in te vullen. De gemeente heeft een lijst opgesteld met maatregelen die in aanmerking komen voor de lening. Nadat u van de gemeente Giessenlanden een aanvraagformulier voor de SVn heeft ontvangen, vult u deze in en verzorgt SVn de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening.

Belangrijk om te weten indien u gebruik wilt maken van de Duurzaamheidslening:

  • per woning kan maar één Duurzaamheidslening worden afgesloten
  • het is niet mogelijk tussentijds een nieuwe lening af te sluiten, dus nu een lening voor stap 1 en over bijvoorbeeld 2 jaar een nieuwe lening voor stap 2 en 3. U dient dus vooraf direct een keuze te maken voor welke maatregelen c.q. stappen u de lening wilt afsluiten
  • de lening kan niet tussentijds worden verhoogd

Voor meer informatie over de Duurzaamheidslening verwijzen we u naar: www.giessenlanden.nl/duurzaam

Heeft u vragen over de Gemeentelijke Duurzaamheidslening? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met Tijs van Gisbergen van de Gemeente Giessenlanden: t.van.gisbergen@giessenlanden.nl, 0183 583810 of vul het contactformuier in en u wordt hierover teruggebeld.

Stel uw vraag

Versturen

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

© Noordeloos Duurzaam