Samen duurzame energie opwekken via zonnepanelen

Jaarlijks wordt in Noordeloos circa 7,6Mwh aan elektriciteit verbruikt. Dat willen we zelf duurzaam gaan opwekken. Daarvoor zijn meer dan 31.000 zonnepanelen nodig. Nu liggen er ongeveer 1200 zonnepanelen op daken. De werkgroep Duurzaam van de Dorpsraad Noordeloos is hiermee aan de slag gegaan. 

Wij willen ervoor zorgen dat in 2020 al 20% van het elektriciteitsverbruik duurzaam wordt opgewekt. Dat zijn dus meer dan 6000 zonnepanelen. Uit een eerste inventarisatie lijken er veel daken geschikt te zijn. De gemeente, provincie en Over Morgen helpen ons hierbij.

Wilt u meer weten hoe u als ondernemer, eigenaar van een bedrijfspand of als inwoner van Noordeloos hieraan kunt deelnemen? Kijk hieronder voor meer informatie.

Voor ondernemer/
eigenaar bedrijfspand

Bent u ondernemer/eigenaar van een bedrijfspand in Noordeloos en wilt u uw dak inzetten om zonne-energie op te wekken? Dan kunt u dit doen voor eigen gebruik, maar u kunt er ook voor kiezen om uw dak beschikbaar te stellen voor een collectieve energieopwekking voor de bewoners van Noordeloos.

Met de eerste geïnteresseerden aan de slag

In september vorig jaar hebben we met de eigenaren/ondernemers van de bedrijven op De Vort gesproken. Een aantal van hen en nog een paar inwoners met grote daken zijn al enthousiast en daarvoor is subsidie aangevraagd. Deze subsidie is nodig om een financieel haalbaar project te realiseren. Als de subsidies allemaal worden toegekend, kunnen we begin 2018 ongeveer 3650 zonnepanelen gaan plaatsen op 8 verschillende locaties in het dorp.

Wilt u zelf ook zonne-energie opwekken en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees hier meer over in de brochure 'Bedrijfsdaken Noordeloos'. Heeft u vragen of wilt u uw (bedrijfs)dak aanmelden voor het opwekken van zonne-energie, vul dan het contactformulier onderaan de pagina in en we nemen hierover met u contact op.

download brochure

Voor bewoners: Zonnepanelen op andermans dak

Wilt u als bewoner ook zonne-energie opwekken en helemaal energieneutraal zijn? Maar wilt u zelf geen zonnepanelen op uw huis of kan dit niet vanwege het 'dorpsbepalend karakter' van uw woning, dan kunt u deelnemen aan de 'Collectieve energie-opwekking'. 

U kunt dan zonnestroom opwekken via zonnepanelen op andermans dak. Dit zijn veelal daken van bedrijfspanden. Woont u in hetzelfde postcodegebied als waar de zonnepanelen zijn geinstalleerd, dan kunt u als deelnemer de energiebelasting terugkrijgen. Dit wordt ‘indirect salderen’ genoemd. De energielasting is het grootste gedeelte van de prijs die u aan uw energieleverancier betaalt voor elektriciteit. Investeren in zonnepanelen levert al snel meer op dan het geld op de bank laten staan. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, kunt u ook vinden in het Woonplan van E-Trias. Wel zo handig als u straks wilt deelnemen.

Interesse in deelname?

De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt. Heeft u belangstelling voor deelname en/of heeft u al vragen? Vul dan graag onderstaande contactformulier in en we nemen met u hierover contact op.

Meld u vrijblijvend aan of stel uw vraag

Wilt u ook energie opwekken via uw bedrijfsdak of heeft u als inwoner interesse om uw energie af te nemen via zonnepanelen op andermans dak? Vul dan graag uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.

Versturen

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

© Noordeloos Duurzaam