Benieuwd wat uw buren al doen aan energiebesparing?

Benieuwd naar wat bewoners al hebben gedaan of gaan doen om hun woning te verduurzamen? Lees hier de verhalen van mensen uit uw buurt.

Wilt u ook uw verhaal delen met anderen? Laat het ons graag weten! 

Milieu en portemonnee is win-win

In augustus 2016 verhuisde Arjan Verhaar van Hoogblokland naar Noordeloos. Hij woont er samen met zijn vrouw in het voorste gedeelte van een boerderij aan de Nieuwendijk. Arjan heeft deelgenomen aan een duurzaamheidsinitiatief van het Dorpsberaad.

“Het initiatief sprak me aan omdat het een combinatie is van een lagere energierekening voor bewoners en een positief effect op milieu”, vertelt Arjan. “Bovendien zorgen de voorgestelde maatregelen in het rapport voor een comfortabel en gezond binnenklimaat".

Lees verder

Gluren bij de buren in Leerdam

Tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute op zaterdag 4 en 11 november jongstleden, was het voor iedereen mogelijk duurzame woningen in de buurt te bezoeken. Een van die woningen is de zeer energiezuinige, verbouwde boerderij van Marjet Rutten in Leerdam.

Een aantal mensen uit Noordeloos bezocht de woning. Ze kregen een rondleiding en konden onder het genot van een kop koffie alles over de verduurzaming van haar woning vragen. Dat leverde een goed beeld op van energiebesparende maatregelen die zijn toegepast.

LEES VERDER

Bewoners aan de slag met maatwerkadvies van E-Trias

Een zeer energiezuinige woning bespaart veel geld, verhoogt het wooncomfort, houdt de woning gezond en doet de woningwaarde stijgen. Maar wat kost dat? Welke maatregelen moet je dan nemen en in welke volgorde begin je? Vloerisolatie, dakisolatie, dubbelglas, zonnepanelen, warmtepomp? Energiebesparende maatregelen hebben soms onderlinge onverwachte effecten op de woning. Zelf zomaar een stap laten uitvoeren zonder een goed plan kan leiden tot gezondheids- of comfortklachten en mogelijk zelfs een hogere energierekening.

14 bewoners gingen aan de slag met het woonplan van E-Trias.

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

© Noordeloos Duurzaam